AKTUELT

ByBo satser på voksne over 55 år

Skreddersyr boligprosjekt for voksne

ByBo satser på voksne over 55 år

Mange nyboligprosjekter markedsføres mot en moden målgruppe, men svært få er faktisk skreddersydd for seniorene. ByBo er nå i markedet med et rendyrket boligprosjekt for deg over 55 år. – Så vidt meg bekjent er det ingen andre seniorprosjekter av denne typen for salg i bergensområdet for øyeblikket, sier nyboligmegler hos DNB Eiendom, Thor Kristian Johannessen. 

Eneboligkvaliteter i en lettstelt innpakning
Det gjør boligprosjektet i Geitevikja på Straume unikt. For mens boligutviklere flest retter prosjektene mot en brei målgruppe, hvor seniorer bare er én av flere potensielle kjøpergrupper, så har ByBo i dette prosjektet valgt å skreddersy boligene for en litt mer moden årsklasse. 
– Prosjektet et utformet slik at overgangen fra enebolig til leilighet skal bli så liten som mulig. Mange frykter denne overgangen og tror tapet av både hage og godt med plass vil være tungt. I Bukkeleitet utvikles et lavt antall boliger. Byggene er lave og det er vektlagt mye lys, luft og grønne lunger mellom byggene. Her får man eneboligkvaliteter i en lettstelt og praktisk innpakning, sier Johannessen.  
Han forteller også at fellesarealene både ute og inne er tilrettelagt for godt naboskap og innbyr til sosiale møteplasser. 
– Alle leilighetene får gode solforhold, og mange ser også sjøen i front. Prosjektet blir opparbeidet med gode fellesarealer i form av hager mellom byggene. Her skal det være kjekt å være, og naturlig sted å sette seg ned på en benk for å prate med naboen, eller utfordre dem til en runde med Boccia-kulene, sier Johannessen.


Fortsetter naboskapet i Bukkeleitet
Prosjektet består av 40 leiligheter mellom 60 til 116 kvadratmeter. Alle selges med garasjeplass i underjordisk garasjeanlegg. De 40 boligene er fordelt på fem bygg, som varierer fra en til tre etasjer. Johannessen forteller at prosjektet også byr på flotte fellesareal med eget trimrom samt møterom/selskapslokale. 
– En utfordring for mange som flytter i blokk, er at de ikke lenger har mulighet til å feire runde dager og invitere barn og barnebarn på besøk. I Bukkeleitet er for det første boligene romslige, men det er også et eget selskapslokale hvor man kan arrangere alt fra 60-årsdager til gullbryllup og konfirmasjoner. Man kan også arrangere fotballkveld, vinkveld eller strikkeklubb, for å nevne noe, sier Johannessen. 
Disse kvalitetene gir god respons i markedet. For eksempel har fire par som har vært naboer i over 40 år nylig gått sammen om å kjøpe hver sin leilighet i prosjektet. 
– Til høsten flytter de inn og fortsetter naboskapet i Bukkeleitet, sier Johannessen. 

Et prosjekt mange har ventet på
På grunn av stor aktivitet på byggeplassen har megler de siste månedene ikke kunne gjennomføre visninger. 
– Nå er byggeplassen klar for å ta imot interesserte, og vi vil derfor gjenoppta salgsaktivitetene og holde jevnlige visninger. Det betyr at de som er interessert, fysisk kan komme og se flere av boligene. På den måten får de et helt annet inntrykk av prosjektet og kvalitetene, sier Johannessen, som legger til at han tror dette er en mulighet som svært mange har ventet på. 
– Det er ikke mange slike muligheter i bergensregionen. Vil du ha en bolig som er tilrettelagt for en litt eldre målgruppe, hvor du har nærheten til sjøen, men også gangavstand til Sartor senter, så er dette den muligheten du har ventet på, sier Johannessen. 
Ytterligere en fordel med prosjektet er at man betaler ingenting når man kjøper. 
– Hele kjøpesummen betales ved innflytting, noe som betyr at man slipper å ordne med fordyrende mellomfinansiering av forskudd på kjøpesummen, sier Johannessen. 


Fordeler med Bukkeleitet
* Skreddersydd for deg over 55 år
* Fokus på gode fellesområder, både ute og inne
* Lavenergiboliger som gir lave energikostnader og godt innemiljø
* Gode solforhold og flott utsikt
* Garasje & heis
* Universell utforming
* Smarthus-funksjoner er inkludert
* Nærhet til naturen og alle fasiliteter
* Null i innskudd ved kjøp    

 

Boligprosjektet Bukkeleitet står ferdig og innflyttingsklart i august