AKTUELT

Elevene pyntet byggeplassen

Elevene på Haukedalen skole hjalp til med utsmykking av byggegjerde rundt Bekkestien

Elevene pyntet byggeplassen

Rett bak Haukedalen skole skal Bybo bygge 86 solrike leiligheter. For å pynte opp et vanligvis kjedelig byggeplassgjerde, ble elevene på skolen spurt om de ville hjelpe til med utsmykkingen.

– Responsen var enorm. Vi fikk inn over 200 tegninger, sier salgs- og markedsansvarlig hos ByBo, Elisabeth Hope.
På alle byggeprosjekter må byggeplassen sikres, slik at uvedkommende ikke tar seg inn på området. Dette handler først og fremst om sikkerheten til de som eventuelt skulle ta seg inn på anleggsområdet. På prosjektet Bekkestien ligger tomten rett bak Haukedalen skole, og sikringsarbeidet er derfor ekstra viktig.
– Vi har derfor bygget et gjerde som grenser til skolens uteområde. For å sette litt farge på dette gjerdet syntes vi det var en god idé å få elevene til å pynte det litt. Det ble derfor arrangert en tegnekonkurranse hvor de fikk i oppgave å tegne bokstavene i navnet til skolen, sier Hope.

Morsomme detaljer
For noen uker siden ble vinnerne kåret og i slutten av april ble alle bokstavene hengt opp på gjerdet. Beundringen fra medelevene var stor og flere fikk umiddelbart sine favorittbokstaver. Elevene som vant hadde vist stor kreativitet i tegningen og mange av bokstavene hadde mange morsomme detaljer.
– Vi er utrolig imponert over det elevene har fått til. Å velge blant de mange flotte tegningene var veldig vanskelig, men vi synes resultatet har blitt veldig bra, sier Hope.
Rektor på Haukedalen skole, Renate Machperson, skryter av samarbeidet med ByBo.
– Samarbeidet så langt har vært enestående. De har vært flinke til å informere underveis og har også hatt egne informasjonsmøter med oss. De sender oss for eksempel tekstmeldinger hver gang de skal sprenge, slik at vi er forberedt, sier Machperson.
– Dette er viktig for oss. Vi ønsker et så godt og tett samarbeid med de som er berørt av våre prosjekter som mulig, sier Hope.

Fokus på uteområdene
Prosjektet Bekkestien ligger fantastisk til i bakken bak Haukedalen skole. Her kommer det 86 leiligheter. I første byggetrinn er det lagt ut 38 enheter og av disse er 23 så langt solgt. Prosjektet har en fantastisk beliggenhet med utsikt både over byfjellene og Byfjorden.
– Noe som gjør prosjektet spesielt er at vi legger mye arbeid i å gjøre uteområdene trivelige. Det vil derfor bli etablert grønne lunger mellom husene hvor det blir plantet frukttrær. Vi vil også sette av ett mål av tomten til parsellhager. De med grønne fingre som opplever at overgangen fra enebolig til leilighet blir stor, får dermed muligheten til å fortsatt få skitt under neglene, dersom de ønsker det, sier Hope.
Navnet Bekkestien kommer av at det renner en bekk i ene enden av tomten. Denne bekken vil bli tatt frem i dagen. Det vil også bli bygget en gangvei ved siden av bekken.
– Denne blir opplyst og stien vil dermed fungere som en bilfri snarvei til skole og butikker. Leilighetene blir lavenergiboliger og tilfredsstiller selvfølgelig alle de siste kravene til moderne boliger. Det vil også bli kjøpt inn el-sykler til prosjektet, slik at hvert av husene får tilgjengelige el-sykler som de kan bruke både når de skal i butikken eller en svipptur innom bakeriet, sier Hope.