AKTUELT

Finner formen i Tufteparken på Slettebakken

Småbarnsmødre finner formen i Tufteparken på Slettebakken

Finner formen i Tufteparken på Slettebakken

Hver uke, hele året i gjennom, samler Christine Lystrup treningslystne småbarnsmødre i Tufteparken på Slettebakken. Treningsparken er et svært populært tilbud i nabolaget.

– Vi startet i 2014, da parken var ny, og siden har vi holdt det gående, sier Christine Lystrup.
Hun driver selskapet Bergen Utetrening. Flere ganger i uken samler hun, hovedsakelig småbarnsmødre, til utetrening. Et av stedene hun bruker fast er Tufteparken på Slettebakken. Her har ByBo bygget en utendørs treningspark med fastmonterte treningsapparater som legger til rette for at både beboere og andre som ønsker det kan trene i eget nabolag.


– Det som er så bra med Tufteparken på Slettebakken er at også området rundt er veldig godt tilrettelagt for trening. Det er murer som kan brukes aktivt, og en grusvei som kan brukes til intervalltrening. Det gjør det enkelt å legge opp til allsidige treningsøkter, sier Lystrup.

Lavterskeltilbud
Tufteparken, samt grøntanlegget som omkranser treningsparken, ble bygget av ByBo i forbindelse med at selskapet gjennom flere prosjekter har bygget cirka 250 boliger på Slettebakken.


- ByBo er opptatt av å utvikle gode bomiljø. En del av dette handler om å legge til rette for fysisk aktivitet og sosiale møteplasser for beboerne i området, sier daglig leder i ByBo, Kjetil Helland.
Tanken bak Tufteparken var å bidra til å skape et lavterskeltilbud for fysisk trening for alle som kan og vil, samtidig som man legger til rette for sosial samhandling mellom beboerne i området.
– Vi ønsket at parken skulle gjøre det enklere å trene for de som bor i området. Etter noen års drift ser vi at parken er mye brukt. Det er nesten alltid folk der, noe som også bidrar til økt trivsel i nabolaget, sier Helland.

Blir mye brukt
Parken passer perfekt inn i Bergen Utetrenings treningsfilosofi. Lystrup har nemlig som mål å gjøre det så enkelt som mulig å trene, selv i en travel tid med små barn.
– Å ha et sted som er tilrettelagt for utetrening, i sitt eget nabolag, er veldig bra. Jeg tror det gjør det enklere for mange, sier Lystrup.
Hun har et maksantall på 15 personer på sine treninger, som regel er det nesten fullt.
– Jeg arrangerer Baby Bootcamp, som er trening for de som nettopp har blitt mødre. Disse blir ofte med videre, noe som gjør at det i all hovedsak er kvinner som deltar på treningene mine, sier Lystrup.
Hun bruker altså parken hver mandag, men har inntrykk av at parken også er mye brukt når de ikke er der.
– Det er stort sett alltid noen som er der når vi trener. Om våren og sommeren hender det at det er så mye folk at vi blir nødt til å trene litt lenger nede i parken. Heldigvis er området så godt tilrettelagt at det er mulig, sier Lystrup.
 


En gave til nabolaget
Tufteparken på Slettebakken var en av de første treningsparkene av denne typen i Bergen. Ideen om en slik park ble presentert for kommunen, som var veldig positiv til tanken.
– Som en gave til nærområdet kjøpte vi inn utstyr og bygget en treningsarena som alle kan bruke. Vi er selvfølgelig glade for at anlegget brukes mye, både av beboere og andre.

- Dersom vi kan bidra til økt aktivitet og trivsel så er det positivt både for våre kunder og andre som bor i nabolaget, sier Helland.